IMG_5876

Musik och Ekonomi

 – Stärk dina kunskaper om gager och andra villkor i musikbranschen –

Under hösten 2023 arrangerar Musikerförbundet en digital nationell utbildning i musikbranschkunskap för dig som är eller vill bli utövare. Fokus under utbildningen kommer att vara på företagande, rättigheter och trygghet i musikbranschen. Du kommer att få svar på frågor som: Hur tar jag betalt? Vad tar jag betalt för? Måste jag ha företag, och i så fall i vilken form? Vad har jag för rättigheter? Hur funkar det med pension?

 

Målet med utbildningen är att efter sista träffen ha kunskap om och förståelse för hur du som yrkesverksam musiker/artist kan navigera kring de ekonomiska aspekterna i yrkesutövandet. Att ge dig som deltagare verktyg som skapar ökad trygghet och större makt att påverka din egen situation, oavsett om du är ny eller erfaren i musikbranschen. Varje modul genomsyras av praktiskt arbete varvat med föreläsande delar. Deltagarna skall uppmuntras till övningar och praktiskt deltagande.

 

Utbildningen sker digitalt  följande datum:

 

Tisdag 3 oktober 19:00 – 21:00

Onsdag 18 oktober 19:00 – 21:00

Tisdag 31 oktober 19:00 – 21:00

Tisdag 14 november 19:00 – 21:00

Tisdag 28 november 19:00 – 21:00

 

Anmälan:
Utbildningen har ett begränsat antal platser, därför kan vi inte garantera att alla som anmäler sig får en plats. Fyll i formuläret nedan för att göra en anmälan så kontaktar vi dig med besked innan utbildningens start. Vi strävar efter att få till en blandad deltagargrupp sett till tidigare erfarenhet av branschen, geografisk spridning i landet, ålder och bakgrund.

 

Kursavgift:
För Musikerförbundets medlemmar är utbildningen kostnadsfri.

Om du inte är medlem kostar utbildningen 1250 kr.

Om du vill bli medlem kan du ange det i formuläret nedanm så blir du kontaktad av Musikerförbundets medlemsservice.


Scroll to Top